Kiellegging nieuwe loodsboot

Loodswezen NL - 24 feb 2011

kiellegging-6366.jpg

Op dinsdag 15 februari was de kiellegging van de eerste Pilot Station Vessel (PSV) 'Polaris' bij en georganiseerd door de werf Barkmeijer.

Voor deze traditionele mijlpaal was een delegatie van het Loodswezen afgereisd naar het hoge Noorden, te Stroobos. Ook medewerkers van de werf waren getuige van dit bijzondere moment. De secretaresse van de Nederlandse Loodsencorporatie, Clarinda van den Bor, had de eer om het startsein te geven voor de plechtigheid door symbolisch een knop in te drukken. De kiel kwam, gedragen door het licht, langzaam naar beneden om uiteindelijk stil te liggen op haar tijdelijke ligplaats. Hier was, geheel in traditie, onder de kiel een authentieke loodsenpenning neergelegd.

De planning is dat de romp in november van dit jaar klaar is waarna ze te water kan worden gelaten. Dan wordt ze naar Harlingen gesleept waar de afbouw plaatsvindt. Rond augustus 2012 wordt de ‘Polaris’ dan opgeleverd waarna ze in september 2012 in Rotterdam kan worden gedoopt.