Anne marie van der Wijst benoemd als commissaris van Nederlands Loodswezen BV

Loodswezen NL - 20 dec 2017

Anne marie van der Wijst benoemd als commissaris van Nederlands Loodswezen BV

Op 19 december jl. heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Nederlands Loodswezen B.V. mevrouw Anne Marie van der Wijst met ingang van 1 januari 2018 benoemd voor een periode van drieënhalf jaar. Mevrouw Van der Wijst is een breed ontwikkelde manager en bestuurder met veel kennis op financieel gebied. Zij was CFO en lid raad van bestuur van Transdev Nederland N.V. van januari 2013 tot oktober 2017. Transdev Nederland N.V. verzorgt openbaar vervoer en mobiele zorg, onder andere onder de merknamen Connexxion en Witte Kruis. Haar kennis en kunde zal naar verwachting een grote bijdrage leveren aan de continuïteit van Nederlands Loodswezen B.V. en daarmee aan de haventoegankelijkheid van de Nederlandse Zeehavens en de Vlaamse zeehavens aan de Schelde.

De Raad van Commissarissen bestaat uit: Vice-admiraal b.d. Matthieu J.M. Borsboom, voorzitter en Rudi De Meyer en Anne Marie van der Wijst, leden. Nederlands Loodswezen B.V. is de organisatie die de ca. 450 registerloodsen ondersteunt bij de uitoefening van hun beroep.