Nederlands Loodswezen bij Wereldhavendagen 2018

Rotterdam - 09 aug 2018

Vloot demonstratie wereldhavendagen Nederlands Loodswezen, gefotografeerd vanuit de helikopter.

Op 7, 8 en 9 september 2018 vindt de 41e editie van de Wereldhavendagen plaats in Rotterdam. Evenals voorgaande jaren is het Loodswezen daar sterk vertegenwoordigd. De loodsboot Pollux krijgt haar ligplaats samen met een tender aan de Wilhelminakade. Op de Wilhelminapier staat de stand van het Loodswezen, waar de loodsladder en informatie over het Loodswezen te vinden zijn.

Vrijdagmiddag om 12:30 komt de Pollux aan in de stad, waarna vanaf 14:30 de eerste Loodswezen-demo plaatsvindt. Tijdens deze demo laten we alle beloodsingsmiddelen van het Loodswezen en hun functie zien (de loodsboot, de tender, de jollen en de helikopter). Dezelfde demo vindt ook op zondagochtend tussen 11:00 en 11:30 plaats.

De Pollux is open voor publiek op zaterdag tussen 11:00 en 12:00 en tussen 15:00 en 16:00 en op zondag tussen 14:00 en 16:00.

Tijdens de zaterdagavondshow is de Pollux beeldbepalende deelnemer aan die show.
De tender, die langszij de loodsboot ligt, wordt op zaterdag en zondag ingezet voor rondvaarten. Vrijkaarten daarvoor zijn te verkrijgen in de stand.

Zaterdag en zondag tussen 13:00 en 14:00 laten we in samenwerking met de KRVE, de sleepdiensten KotugSmit en Fairplay en P&O Ferries zien hoe de Pride of Hull en de Pride of Rotterdam van P&O Ferries bij aankomst, meren en vertrek wordt geassisteerd.


Fotografie ©Danny Cornelisse | portpictures.nl